fbpx

Microsoft wil muur tussen Xbox Live en PSN slopen

Zullen we op Xbox One binnenkort online kunnen gamen met iemand op PS4? Als het aan Microsoft ligt wel, want de consolefabrikant heeft aangekondigd dat-ie in de nabije toekomst cross-network play toelaat.

De nieuwe feature werd onthuld door Chris Charla, directeur van ID@XboxOne. Via een toekomstige update zal de console van Microsoft cross-network play tussen Xbox One en Windows 10 ondersteunen via Xbox Live. Sterker nog, volgens Charla kan je via de functie ook met vrienden op andere pc-netwerken en zelfs PlayStation Network spelen.


Enige nadeel: om Xbox Live werkelijk te verbinden met PSN, moet Sony natuurlijk ook z’n deuren openzetten. Bovendien moeten ontwikkelaars de feature ook integreren in hun games en dan rest natuurlijk de vraag of de concurrentie groot genoeg blijft.

De game die in ieder geval de spits mag afbijten en cross-network play als eerste zal integreren, is Rocket League. Binnen enkele weken zal je op Xbox One de strijd met pc-gamers kunnen aangaan. Wie liever uitsluitend tegen console-eigenaars speelt, kan cross-network play simpelweg uitzetten.

Het heeft lang geduurd, maar het lijkt erop dat gamers zich dus eindelijk zullen verenigen. Als Sony dat toelaat tenminste.

REACTIES (6)

 1. Terrasfear

  Hopen dat Sony ook de deuren voor cross-platform play open zet

 2. Hemi Clarysse

  dat werd tijd

 3. fgras

  Ik vind t wel mooi.

 4. Aalderink Mathias

  Ik vind dit wel een goede zaak !

 5. Yoshi Mertens

  Dit zou zeker een slimme zet zijn en die eeuwige strijd tussen Microsoft en Sony zeker doen slinken 😛 Nooit meer gezaag van vrienden dat ik een playstation of xbox moet kopen om de strijd aan te gaan online!

 6. Ruben

  Ik vraag me af of Sony zo ver wil gaan…

Een reactie achterlaten