fbpx

‘Microsoft wil exclusives en Xbox Game Pass op Nintendo Switch’

crossplay Nintendo Microsoft

Het ziet ernaar uit dat Microsoft en Nintendo een stevige samenwerking kunnen aangaan. Enkele geruchten doen namelijk de ronde waarin beweerd wordt dat Microsoft zowel een handvol exclusieve titels als de volledige bibliotheek van Xbox Game Pass naar de Nintendo Switch wil brengen.

Wat de exclusives betreft: het zou gaan om platformers als Ori and the Blind Forest en Cuphead. Games die ideaal zijn voor Nintendo’s hybride console. Ook horen we waaien dat zeker één van Xbox’ grotere franchises naar de Switch komt, al is het momenteel niet duidelijk of het gaat om Halo, Gears of War of Forza Horizon.


Naast die exclusives wil Microsoft zelfs het volledige aanbod van Xbox Game Pass aanbieden op de Nintendo Switch. Beide uitgevers zouden al verschillende keren aan tafel gezeten hebben. Volgens bepaalde media zou de aankondiging dus nog dit jaar kunnen volgen.

Uiteraard is de Nintendo Switch niet sterk genoeg voor enkele grafische krachtpatsers van Microsoft, al heeft het bedrijf ook daar een oplossing voor. Zo zou Microsoft via zijn Project xCloud Streaming Service de grafisch-intense games streamen naar Nintendo’s console.

Niets nieuws voor Nintendo, want in Japan biedt de uitgever ook Resident Evil 7 en zelfs Assassin’s Creed Odyssey op de Switch aan via stream. Ook langs de kant van Microsoft zou het geen verrassing zijn, want de uitgever heeft al bekendgemaakt dat-ie Xbox Game Pass, en zelfs Xbox Live, wil uitbreiden naar meerdere platformen.

Het resultaat zou een perfecte wisselwerking zijn. Games die grafisch te veeleisend zijn, zouden toch kunnen draaien op de Switch. Daarnaast kan Microsoft zijn producten promoten via andere consoles. Geen slechte zaak dus, als Nintendo en Microsoft de handjes schudden.

Natuurlijk blijft het voorlopig nog een gerucht, dus neem de hierboven beschreven plannen met een korreltje zout. Maar hoe zouden jullie een samenwerking tussen de uitgevers ervaren? Hoera voor meer games? Of toch maar liever een duidelijke grens tussen beide uitgevers?

Een reactie achterlaten