fbpx

Microsoft wil Discord kopen voor 10 miljard dollar

discord

Met de overname van Bethesda is Microsoft stevig aan het uitbreiden en het lijkt erop dat de uitgever nog niet van plan is gas terug te nemen. Het softwaregigant heeft namelijk een nieuw doelwit in het vizier: Microsoft wil maar liefst 10 miljard dollar neertellen voor het chatplatform Discord.

Opvallend genoeg is het Discord zelf dat op zoek ging naar een overnemer. Na gesprekken met verschillende partners kwam Microsoft aan bod dat 10 miljard bood. Als we het financiële persbureau Bloomberg mogen geloven, is Microsoft nu nog de enige partij die nog in de running is. Er staat nog geen deal op papier, maar de gesprekken zouden in een vergevorderd stadium zitten.


Analisten voorspellen dat een overname van Discord een voordeel zou zijn voor Microsoft. De uitgever is namelijk al een tijd zijn game-afdeling aan het uitbreiden met software en services. Maar ook Xbox Game Pass zou ervan profiteren. Zo zou bijvoorbeeld Discord Nitro, de premium service van het chatplatform, exclusief voor Game Pass abonnees gereserveerd kunnen worden.

Natuurlijk valt nog te zien hoe Discord exact zal passen in de strategie van Microsoft, want het platform kondigde afgelopen jaar al aan dat het meer wilde zijn dat een chat-hub voor gamers. Mocht de overname een feit worden, dan kan Discord de rol van andere apps zoals Teams overnemen.

Het internet reageert alvast kritisch. De vrees dat Discord dezelfde weg opgaat als Mixer is groot. Microsoft kocht het streamingplatform in 2016, om het drie jaar later te begraven.

Een reactie achterlaten