fbpx

Microsoft stopt productie van Xbox 360

Microsoft heeft aangekondigd dat het de productie van Xbox 360-consoles zal stopzetten. De beschikbare stock wordt nog verkocht, maar er worden geen nieuwe consoles meer gefabriceerd. Wie er nog eentje wil, zal dus snel moeten zijn.

In november zou de Xbox 360 elf jaar worden. De console heeft een mooie levensweg achter de rug, want Microsoft heeft laten weten dat het toestel meer dan 78 miljard gaming uren op zijn naam heeft staan. Daarnaast werden er op de 360 zo’n 27 miljard achievements behaald, goed voor een gamerscore van 486 miljard. Verder was de console ook populair voor andere media, want gamers spendeerden 25 miljard uren in apps voor het toestel.


Wie zijn console nog regelmatig gebruikt, heeft niets te vrezen, want de Xbox-services worden nog verdergezet. Xbox Live, samen met multiplayer gaming, parties, toegang to apps, Games with Gold en Deals with Gold, blijft dus ondersteund op het toestel. Gameverkoop in retailers wordt daarnaast ook nog lang niet stopgezet en Xbox Support zal je blijven helpen bij technische problemen.

Een reactie achterlaten