fbpx

Microsoft stopt met ontwikkelen van games voor Xbox One

Xbox One

Microsoft heeft bekendgemaakt geen nieuwe games meer te ontwikkelen voor Xbox One. De uitgever heeft zijn studio’s de opdracht gegeven de Xbox One achter zich te laten en zich volop te focussen op de Xbox Series.

Volgens de grote baas van Xbox Game Studios Matt Booty blijft Microsoft wel de Xbox One ondersteunen. Bestaande games zoals Minecraft zullen steeds speelbaar blijven op de vorige generatie consoles. Intern zijn er echter geen studio’s meer bezig met de specifieke ontwikkeling van nieuwe Xbox One titels.


Mochten spelers nieuwe software willen spelen, dan kan dat enkel via de cloud. Op die wijze kunnen de nieuwste titels, zoals bijv. Flight Simulator, ook nog op Xbox One speelbaar zijn. Merk wel op dat het aanbod nieuwe games dan ook uitsluitend verkrijgbaar wordt via de cloud op Xbox One.

Hoewel Microsoft zich beperkt tot de huidige generatie, zijn er ook al ontwikkelingsstudio’s die vragen om de ondersteuning voor de Xbox Series S te laten vallen. Die consoles is niet zo krachtig als de Xbox Series X en een game aanpassen voor minder krachtige hardware is een extra uitdaging.

Een reactie achterlaten