fbpx

Microsoft sluit volgend jaar definitief Xbox 360 store

xbox 360 console

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het volgend jaar de stekker uit de Xbox 360 Marketplace trekt. De deuren van de digitale winkel sluiten op 29 juli 2024, bijna 20 jaar na de launch van de console.

Vanaf die datum zal je geen Xbox 360 games meer kunnen kopen via de console zelf of marketplace.xbox.com. Wel blijven reeds gekochte games en dlc beschikbaar om te downloaden. Of de multiplayer servers nog live blijven, hangt echter af van de uitgevers van die specifieke games.


Natuurlijk mogen we niet vergeten dat talrijke Xbox 360 games te koop blijven voor moderne Xbox consoles via backwards compatibility. Al bedraagt dat slechts één vierde van het totale aanbod aan Xbox 360 games. Zo zouden er ongeveer 633 van alle 2154 games op Xbox 360 backwards compatible gemaakt zijn voor moderne consoles.

Het lijkt er dus op dat talloze digitale titels verloren zullen gaan eenmaal de store opgedoekt wordt, waaronder titels als Marvel: Alliance en de eigenste Forza reeks van Microsoft. Tenzij je als speler natuurlijk de fysieke disc in huis hebt.

Een reactie achterlaten