fbpx

Microsoft schrapt Game Pass €1-deals vlak voor release Starfield

Starfield

Microsoft heeft de zogenaamde 1 euro-deals voor Xbox Game Pass afgevoerd. Daarmee kon je een 14-daags Game Pass abo voor 1 euro scoren. Opvallend is dat de uitgever dat doet net voor de launch van Starfield. Het lijkt erop dat Microsoft niet wil dat gamers voor zo’n spotprijs toegang hebben tot de RPG die vanaf launch op Game Pass staat.

Afgelopen weekend raakte bekend dat de aanbieding voor Game Pass geen optie meer is. Zo merkte de Poolse website XGP op dat alle verwijzingen naar de 1 euro-deal, die je 14 dagen toegang bood tot de service, nergens meer te bespeuren zijn.


Merk wel op dat de deal begin juni pas opnieuw geïntroduceerd werd, na een lange afwezigheid. Frappant genoeg kreeg je toen nog een maand lang toegang tot Game Pass. Dat veranderde begin augustus, want toen werd de termijn verkort van een maand naar 14 dagen. Al zijn ook daarvan nu alle sporen verdwenen.

Het is goed mogelijk dat de verdwijning van de eurodeal te maken heeft met de launch van Starfield. Officieel verschijnt de game op 6 september, maar spelers die de Premium Edition hebben voorbesteld, kunnen er vrijdag al mee aan de slag.

Wie Starfield wil spelen via Game Pass, moet opnieuw 10,99 euro per maand neertellen. Wie daarbij nog 34,99 euro extra neertelt voor de Premium Upgrade, kan de game dus spelen voor 45,98 euro.

Als Microsoft de eurodeal niet geschrapt had, werd dat natuurlijk 35,99 euro. En allicht vindt de uitgever dat te goedkoop voor hun ambitieuze singleplayer game.

Een reactie achterlaten