fbpx

Microsoft ontwikkelt een Halo armprothese

Halo

Zet je schrap voor een opvallende samenwerking tussen de game-industrie en de medische sector. Microsoft en 343 Industries hebben namelijk de handen in elkaar geslagen met de non-profit organisatie Limbitless Solutions om armprotheses te ontwikkelen geïnspireerd door Halo en Master Chief.

Cool is dat de armprotheses volledig functioneel zijn. Zo kunnen de kunstarmen objecten grijpen via sensoren. En het beste van al? Patiënten kunnen een dergelijke armprothese volledig gratis aanvragen. Een mooi gebaar van Microsoft, want nu kunnen mindervalide kinderen zich voelen als een stoere Master Chief.


Halo

Vanaf volgend jaar zijn er twee modellen te bestellen. De eerste optie is de typische kaki-groene Mark VI-handschoen van Master Chief, die enorm hard lijkt op the real thing. Daarnaast is er ook een multiplayer-model, waarbij kinderen de kleur van hun Spartan-handschoen zelf kunnen kiezen.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Limbitless Solutions samenwerkt met bedrijven uit de game-industrie. Zo partnerde de organisatie ook al met Riot voor een paar coole League of Legends armprotheses. Zijn zowel League of Legends als Halo je ding niet? Dan kan je nog voor een coole Iron Man arm kiezen. Check de foto’s hieronder.

Een reactie achterlaten