fbpx

Microsoft onthult FPS boost voor backwards compatible games

Microsoft heeft FPS Boost aangekondigd, een nieuwe systeemfeature die de performance van backwards compatible games op zowel Xbox Series X en Xbox Series S verbetert, althans op vlak van framerate. Momenteel zijn er nog maar vijf games die de feature ondersteunen, al wordt het aanbod in de toekomst volgens Microsoft uitgebreid.

Een hogere framerate betekent een vloeiendere ervaring. De feature maakt gebruikt van een hoop nieuwe technieken om de framerate van last-gen games te verdubbelen of zelfs verviervoudigen. De eerste titels die ervan gebruik maken, zijn de volgende:


  • Far Cry 4
  • New Super Lucky’s Tale (tot wel 120 fps)
  • Sniper Elite 4
  • UFC 4
  • Watch Dogs 2

Hoe kan je de FPS Boost dan activeren? De functie wordt toegevoegd aan volgende firmware update. In de sectie ‘Game beheren’ vind je na de installatie de optie ‘Compatibiliteitsopties’. Daaronder kan je de FPS Boost inschakelen of uitschakelen.

De feature is behoorlijk indrukwekkend, want Digital Foundry heeft er alvast een analyse van gemaakt. Daaruit blijkt dat de ondersteunde games een nagenoeg stabiele framerate van 60 FPS behouden, in tegenstelling tot 30 fps op hun originele platformen. Check de video bovenaan.

Een reactie achterlaten