fbpx

Microsoft toont eerste gameplay van Halo Infinite

Uitgever Microsoft en ontwikkelaar 343 Industries hebben de eerste gameplay onthuld van Xbox Series X vlaggenschip Halo Infinite. Toegegeven, de gameplay kleurt mooi binnen de lijntjes, maar dat betekent ook een terugkeer naar Halo zoals we de reeks kennen van Combat Evolved. En dat is allerminst een slecht teken.

De video hierboven toont ons een missie die zich enkele uren na het begin van de campaign afspeelt. Master Chief en de piloot worden neergeschoten door luchtafweergeschut en crashen op de Ring. Het is aan de gepantserde held om de AA-guns uit te schakelen en dat doet-ie met een waaier aan schiettuig. Denk maar aan de MA40 Assault Rifle. Al zijn er ook tal van nieuwe wapens te bespeuren. Merk trouwens op dat de achtergrondmuziek een perfecte terugkoppeling is naar de glorietijden van de Halo.


Wel geen profeten in deze game om te verslaan. We krijgen het namelijk aan de stok met The Banished. Je weet wel, de vijandengroep uit Halo Wars. Ze worden nog steeds geleid door Atriox, al is zijn War Chief Escharum jouw nemesis in deze game.

Check trouwens ook de onderstaande trailer, die nog enkele extra flarden gameplay toont met coole nieuwigheden. Daaronder vind je trouwens de ‘Step Inside’ trailer, waarin we zien hoe Dr Halsey het pantser van Master Chief ontworpen heeft. Opvallend is dat de trailer als het ware verteld wordt door Cortana… hoewel we die absoluut niet gezien hebben in de video’s hierboven. Zouden we onze trouwe A.I. ooit nog terugzien?

Halo Infinite ligt dit najaar in de rekken.

Een reactie achterlaten