fbpx

Microsoft brengt Xbox Live naar Nintendo Switch

Microsoft werkt aan de ondersteuning van Xbox Live voor de Nintendo Switch. Het doel is om alle functies van Xbox Live, zoals achievements, clubs, je vriendenlijst en game geschiedenis te integreren op Nintendo’s console. Ook smartphones en andere platformen worden ondersteund. Enkel PlayStation niet.

De Software Development Kit die dit mogelijk maakt, zal onthuld worden op de Game Developer Conference in maart. Het systeem laat toe om spelers op iOS, Android, Nintendo Switch en Xbox te verbinden.


Natuurlijk zijn er nu al multiplatform games zoals Minecraft waarbij je kan inloggen op je Xbox Live profiel. Maar het nieuwe systeem gaat veel verder. Speel je bijvoorbeeld Fortnite op je Nintendo Switch terwijl je ingelogd bent op je Xbox Live account, dan kan je achievements vrijspelen. Schakel je daarna over naar de mobile versie, dan kan je vrienden zoeken uit je Xbox-vriendenlijst om samen te spelen.

Adsense - In Article After ParaGraph 2

Nog geen idee hoe het allemaal exact in zijn werk gaat, maar dat het een ambitieuze zet is van Microsoft staat vast. Opvallend: PlayStation wordt absoluut niet vermeld, waarschijnlijk omdat Sony ook nogal argwanend stond tegenover het idee van cross-platform play. Al verandert dat standpunt vermoedelijk wanneer cross-platform play de algemene norm wordt.

Laat een reactie achter