fbpx

Meer subsidies voor Vlaamse games in 2018

In België werd de gaming industrie nooit echt serieus genomen, al ziet het ernaar uit dat daar volgend jaar verandering in komt. Een nieuwe overeenkomst tussen minister van Media en Cultuur Sven Gatz en het Vlaams Audiovisueel Fonds resulteerde namelijk in zo’n 1.730.000 euro aan subsidies voor de Vlaamse Gamesector. Dat is haast drie keer meer dan vroeger is en dus een verademing voor zowel bestaande ontwikkelaars als developers in opleiding.

Waarom er nu pas interesse komt in de Vlaamse game-industrie legt minister Gatz zelf uit:


“Vandaag speelt één op twee Vlamingen elke maand minstens één game op de smartphone, tablet, pc, een spelconsole of een ander apparaat. Het werd tijd om, met de nodige middelen, een toekomstgericht, performant en geïntegreerd gamebeleid te ontwikkelen.”

De subsidies gaan zowel naar bestaande ontwikkelaars en games als studies die games sterker in de kijker kunnen zetten, zoals digital arts and entertainment van Howest Kortrijk. De opleiding kaapte in september nog de prijs van beste opleiding voor gamedesign weg. Het is dus niet toevallig dat ook het departement onderwijs 180.000 euro bijdraagt aan het subsidiebudget, zowel voor traditionele games als educatieve functies, die spelers kunnen leren om analytisch en probleemoplossend te denken.

Een reactie achterlaten