fbpx

Belgische game-opleiding valt in de prijzen

Droom je ervan om zelf games te maken en zoek je naar een opleiding die daarbij aansluit? Dan moet je afzakken naar Kortrijk. Volgens The Rookies, een internationale competitie voor jonge designers en creatievelingen, heeft de school Howest namelijk de beste opleiding ‘game design en development’ ter wereld.

Dit jaar werd de richting van Digital Arts and Entertainment door The Rookies gekroond tot de beste opleiding voor het ontwikkelen van games. Het oordeel werd geveld op basis van werkjes die designers zelf inzenden. Studenten van verschillende uiteenlopende richtingen zoals animatie, architectuur, filmproductie, next-gen gaming, illustratie, industrieel ontwerp, VR, web & mobile kunnen een project van zichzelf insturen ter beoordeling. Op basis daarvan wordt dan een winnaar gekozen, die ook prijzen kan winnen zoals softwarelicenties, hardware of zelfs een stageplaats.


Aanvankelijk was The Rookies slechts een designwedstrijd, maar de mening van de organisatie werd steeds hoger in het vaandel gedragen. Daardoor groeide een bescheiden wedstrijd uit tot een organisatie die zelfs een adviesinstrument is voor grote studio’s.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Howest in de prijzen valt, want vorig jaar behaalde dezelfde opleiding van Digital Arts en Entertainment nog de top 5 in Next Gen Gaming. Hieronder alvast enkele inzendingen van Jean Philippe Lybeer, student aan Howest.

Jean-Philippe-Lybeer-Flying-DudeJean-Philippe-Lybeer-Flying-Dude01Jean-Philippe-Lybeer-KukriJean-Philippe-Lybeer-leica01

Een reactie achterlaten