fbpx

Meer geruchten over krachtigere Nintendo Switch duiken op

switch pro

We zullen nog even geduld moeten uitoefenen voor die krachtigere 4K-versie van de Nintendo Switch. Nintendo heeft zijn fabrikanten gevraagd de productie van het huidige model stevig op te drijven. Nintendo zou wel plannen hebben voor een nieuwe krachtiger model, maar die zou pas ten vroegste in 2022 verschijnen.

Het nieuws bereikt ons via de Japanse krant Nikkei. Zo zou Nintendo aan zijn partners gevraagd om hebben om de productie op te drijven tot 30 miljoen stuks voor het huidige fiscale jaar. In de afgelopen vijf jaar zijn er al zo’n 80 miljoen verkocht, maar Nintendo wil nog volop profiteren van de coronapandemie en de vele thuiszittende gamers.


De productiepartners van Nintendo zien het als een laatste grote push om erna de krachtigere Nintendo Switch met een scherper beeldscherm te introduceren. Ze nemen aan dat het nieuwe model op het einde van het fiscale jaar 2022 op de markt komt.

Nintendo zelf wil niet reageren. Toen de journalist vroeg om een reactie, kreeg die het antwoord dat er niets meegedeeld wordt over productieaantallen of plannen voor krachtiger model.

Nu goed, het is niet de eerste keer dat opvolger van de Nintendo Switch in de media verschijnt. Zo doken er al geruchten op dat het toestel een 4K-resolutie zou ondersteunen in docked modus. Ook zou de console een ingebouwd Samsung OLED-scherm krijgen dat 720p-uitvoer ondersteunt.

Het lijkt ons nu wel zo goed als zeker dat die Nintendo Switch Pro er komt. Al blijft het nog wachten tot 2022 op een officiële bevestiging.

REACTIES (1)

Een reactie achterlaten