fbpx

Mario Kart Live: Home Circuit laat je RC wagens besturen met je Switch

Voor de 35e verjaardag van Super Mario heeft Nintendo Mario Kart Live: Home Circuit aangekondigd. Niet meer rondkarren op een virtueel parcours deze keer, want Mario & co krijgen fysieke versies waarmee je door de woonkamer kan scheuren.

Hoe gaat het in zijn werk? In totaal brengt Nintendo twee speelsets uit voor 99,99 euro per stuk. In elke speelset zit een kart met ofwel Mario of Luigi achter het stuur, die je kan besturen met je Switch. En hier komt het coole: elk wagentje heeft een ingebouwde camera zodat je alles op het scherm van je Nintendo Switch kan volgen. Op die manier kan met Mario of Luigi door het hele huis scheuren. Rij uiteraard je huisdieren niet overhoop.


Elke speelsets bevat trouwens ook wat hindernissen en afrasteringen, die de camera in de cart zal herkennen als je in de buurt komt. Via Augmented Reality worden de obstakels tot leven gebracht op je Nintendo Switch, zodat je huis één groot circuit wordt. Eerlijk: wij zijn er nu al helemaal fan van.

Check zeker de trailer hierboven, want het concept is nog beter als je het kan zien. Cool gevonden, toch?

REACTIES (1)

  1. Damadtree

    Dit zijn echt het soort gimmicks waarvan ik niet begrijp dat ze ooit het levenslicht zien. Het toppunt van overbodigheid, net zoals een extern scherm op je WiiU controller. Ofwel kijk je naar je kart, ofwel naar je scherm, je kunt beide niet simultaan zien dus ik begrijp de meerwaarde van dat soort gimmicks niet.

Een reactie achterlaten