fbpx

Makers Shadow of the Colossus remake bezig aan nieuw project

Bluepoint Games boekte succes met de remake van Shadow of the Colossus voor PS4. De ontwikkelaar onthulde tijdens een interview dat ze bezig zijn met een soortgelijk project. Geen eigen titel dus, maar een origineel spel dat ze volledig oppoetsen.

Tijdens een interview met Digital Foundry, een onderdeel van de website Eurogamer, werd de vraag gesteld of het team bezig is met een eigen titel. Daarin gaf de ontwikkelaar toe dat ze bezig zijn met een nieuwe remake. Het past binnen hun strategie om het team stelselmatig te laten groeien tot het niveau dat ze een nieuw project aankunnen. Nu staan ze op een keerpunt dat ze vrijwel elke uitdaging aankunnen.


Peter Dalton, de technical director van Bluepoint Games, bekende dat ze nog een zwak punt hebben. Ze moeten nog meer kennis binnenhalen die hen toelaat om iets origineel uit te bouwen in plaats van altijd ‘upgrades’ uit te brengen van bestaande games. Volgens Dalton staat de studio bijna op punt om deze uitdaging aan te gaan.

Het team is momenteel nog bezig met extra mensen aan te nemen, ondermeer voor de volgende remake. Ze zijn ervan overtuigt dat het volgende remake ons superenthousiast gaat maken. Onthulling op E3? Time will tell…

Een reactie achterlaten