fbpx

Makers ontkennen geruchten: horrorgame Abandoned nog steeds in ontwikkeling

abandoned PS5

Wie herinnert zich nog de mysterieuze horrorgame Abandoned van de Nederlandse ontwikkelaar Blue Box Game Studios? De titel ging vorig jaar viraal toen iedereen dacht dat Hideo Kojima er iets mee had te maken. Dat bleek niet het geval en nu gaan geruchten de ronde dat de game geschrapt is.

Abandoned zou normaal eind vorig jaar verschijnen op PS5. Maar de release werd uitgesteld. Nu hebben fans ook ontdekt dat de ontwikkelaar stiekem een tiental Twitter-berichten heeft verwijderd. Een ervan verwees naar de speelbare tech demo die er zit aan te komen. Die tech demo zou de spelers op PS5 via een app kennis laten maken met de haast fotorealistische wereld van Abandoned, maar de beloofde release daarvan bleef ook uit.


De horrorgame en dan vooral het geloof dat het eigenlijk een Kojma-game in vermomming was, heeft geleid tot heel wat complottheorieën. Maar nu het duidelijk is dat Abandoned géén Kojima-game is en ze niets meer hebben gehoord van de game, geloven steeds meer gamers dat het project gewoonweg werd geannuleerd. Of dat de game zelfs nooit écht heeft bestaan.

De Nederlandse ontwikkelaar reageert nu op die geruchten. Zo bevestigt Blue Box Game Studios dat Abandoned nog steeds in ontwikkeling. En dat er effectief werkt gewerkt aan een onthulling via de Realtime Experience app. Na de onthulling ervan zou de proloog van de game meteen live gaan op PS5.

Op de FAQ-pagina van de website staat de lezen dat de roadmap van de game te optimistisch is opgesteld. Het project loopt niet zo vlot als verwacht en Blue Box Game Studios heeft meer tijd nodig. Ze willen pas live met de proloog wanneer alle bugs eruit zijn.

In de horrorgame Abandoned kruip je in de huid van Jason Longfield, die midden in een gigantische bos ontwaakt. Hij weet niet hoe hij er terecht gekomen is, dus trekt hij op verkenning. Al snel ontdekt hij dat hij gekidnapt werd voor een donker ritueel.

Hopelijk krijgen we de proloog van Abandoned nog dit jaar te spelen op PS5. Tot dan kan je de trailer hieronder opnieuw bekijken.

 

Een reactie achterlaten