fbpx

Maakt de Fable-reeks een comeback?

Fable

Het lijkt erop dat we binnenkort aan de slag kunnen met een nieuwe Fable. Althans als we een hernieuwingsaanvraag voor het Fable-handelsmerk mogen geloven. Microsoft diende de aanvraag al in op 26 juni.

Nu is het uiteraard een gewoonte van grote bedrijven om de namen van bekende titels te vernieuwen. Al blijft de timing hier toch wel belachelijk interessant. Zo weten we dat Microsoft nog showcase plant om Xbox Series X games in de kijker te zetten. En daarbij zou het vooral gaan om first-party titels en dus Microsoft exclusives.


Enige vreemde aan de registratie, is dat het patent gebruikt zou worden om producten in de categorie USB drives, cell-phone charging solutions, cellphone chargers, portable speakers, earbuds, headphones en cables. En dat heeft weinig met videogames te maken. Uiteraard is het patent niet goedgekeurd, dus het zou kunnen gaan om een placeholder om fans op het verkeerde spoor te zetten.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Fable opduikt. Zo verscheen de naam in 2018 al verschillende keren in de pers. Volgens geruchten was Playground Games, de ontwikkelaar achter Forza Horizon, toen al druk in de weer met een nieuwe actie-rpg. Of we die game eindelijk te zien krijgen, zullen hopelijk snel genoeg weten.

Een reactie achterlaten