fbpx

Maakt Cortana een comeback in Halo Infinite?

Halo Infinite

Het einde van Halo 5: Guardians was alles behalve aangenaam voor één van ’s werelds bekendste gaming duo’s. Na een resem intergalactische avonturen, moest Master Chief permanent afscheid nemen zijn trouwe A.I. Cortana. Althans, daar leek het op. Want een nieuwe aanwijzing uit de E3-trailer van Halo Infinite kan de terugkeer van de bijdehante dame betekenen.

Twitter-gebruiker Xepyal schuimde de E3-video van Halo Infinite af op meer aanwijzingen. En die vond hij. Tijdens de opstartsequentie van Master Chief’s pak in de trailer, verschijnen er namelijk rode balken op zijn gezichtsscherm. Die balken bevatten iets wat lijkt een code. Xepyal plaatste de verschillende fragmenten bij elkaar en dat resulteerde in een QR-code, die leidt naar dit audio-fragment.


We horen duidelijk een paar typische geluidseffecten van Halo. Op de achtergrond weerklinken enkele voetstappen. En dan begint Cortana te spreken:

“Dit… dit is een deel van mij. Ik weet niet hoe… Ik weet niet waarom… maar dit ben ik.

Hoe kan dat? Gamers die zich Halo 4 nog herinneren, weten dat Cortana begon af te takelen door Rampancy, een degradatieproces van kunstmatige intelligentie, dat zich voordoet als ze ouder worden dan 7 jaar. Dat proces splijt haar in verschillende fragmenten, die ze gebruikte om de Didact lang genoeg tegen te houden zodat Master Chief hem kon stoppen.

Verschillende spelers gaan er nu vanuit dat een aantal van die fragmenten niet herenigd werden met de volledige Cortana, voordat ze opgeslokt werd door Forerunner technologie in Halo 5: Guardians. Wat betekent dat er dus twee versies van de digitale dame kunnen zijn.

Uiteraard blijft het giswerk, want het uiteindelijke lot van Cortana blijft onduidelijk. Wel cool is dat het officiële Twitterkanaal van Halo al gereageerd heeft op de vondst. En dat kan geen toeval zijn. Dat we de dame nog zullen terugzien, lijkt dus vrijwel zeker. In welke mate… dat zullen we pas zien wanneer de game in de rekken ligt.

Een reactie achterlaten