fbpx

Luchthaven geëvacueerd na bomalarm, ‘bom’ blijkt versleten PlayStation console

Verdacht voorwerp gespot op de luchthaven? Dan kan je maar beter de boel evacueren. Het gebeurde afgelopen weekend op de Boston Logan International Airport in de VS, nadat de veiligheidsscanner een verdacht voorwerp identificeerde in een reiskoffer. Dat bleek uiteindelijk een versleten PlayStation-console te zijn.

Toen de veiligheidsagenten de “bom” ontdekten, riepen ze alle aanwezigen in de terminal meteen op om alles te laten vallen en weg te vluchten. Na controle van het verdachte voorwerp bleek het om een oude en beschadigde PlayStation-console te gaan.


Hoe kan een PlayStation nou in godsnaam verwarren met een bom, vraag je? De console zou erg beschadigd geweest zijn, waardoor de scanner niet in staat was om de PlayStation te herkennen als een spelconsole. De behuizing van het toestel was deels vernield, waardoor de interne componenten mogelijk gezien werden als elektronische onderdelen van een explosief.

Nadat de ontmijningsdienst het toestel onderzocht had, bleek er echter geen ontploffingsgevaar. Een uur na de evacuatie van de terminal werden reizigers weer toegelaten en konden ze aan boord van hun vliegtuig.

Een reactie achterlaten