fbpx

Live-action Tomb Raider serie in de maak bij Amazon Prime

TR Serie

Amazon Prime Video heeft groen licht gegeven voor een live-action tv-serie van Tomb Raider. Of de serie een eigen verhaal krijgt of de games zal volgen, is momenteel niet duidelijk. Het nieuws werd bekendgemaakt op de officiële Tomb Raider website.

Schrijfster van de serie wordt Phoebe Waller-Bridge, de actrice uit Killing Eve, Fleabag en No Time to Die. De Britse zal niet alleen het scenario van de live-action serie schrijven, ze wordt ook een van de uitvoerende producenten.


Waller-Bridge is zelf een grote fan van de videogames. Zo vertelt dat ze hier ooit als tiener al van droomde. Tomb Raider is een groot deel van haar leven geweest en Lara Croft betekent enorm veel voor haar. Al beseft Walller-Bridge dat het personage geliefd is bij talloze fans over de hele wereld. Hopelijk is ze dus trouw genoeg aan het bronmateriaal.

De serie is trouwens niet de enige Tomb Raider samenwerking die Amazon op poten heeft gezet. Zo wordt Amazon Games de uitgever van de nieuwe Tomb Raider game van Crystal Dyamics. Die speelt zich volgens geruchten af in India en zou een singleplayer openwereldgame worden.

Een reactie achterlaten