fbpx

Life is Strange: Before the Storm – Complete Edition

Terwijl Dontnod Entertainment lustig verder sleutelt aan Vampyr, vond Square Enix het tijd voor een nieuwe portie Life is Strange. Voor de prequel Before the Storm gaf de uitgever de teugels aan Deck Nine, een ontwikkelaar die de originele game weet te evenaren en zelfs te overtreffen. We komen opnieuw terecht in het leven van de opstandige meid Chloe Price en volgen haar vriendschap met de ravissante Rachel Amber.

Op vlak van gameplay heeft Before the Storm weinig verrassingen. Je stuurt nog steeds de dialogen door antwoorden te kiezen en zal hier en daar eenvoudige puzzels oplossen. Wel nieuw is de coole Backtalk-feature, die de Rewind-functie uit Life is Strange vervangt. Chloe daagt haar tegenstanders verbaal uit om haar zin te krijgen en het is aan jou om het gepaste weerwoord te verzinnen. Backtalk is niet alleen grappig, de feature bewijst nog maar eens hoe uitstekend het scenario en de stemacteurs achter Life is Strange zijn.

“Voor ons voelt de relatie van Rachel en Chloe dan ook veel sterker aan dan die van Max en Chloe.”

Hoewel de fans ziedend waren, omdat de stem van Chloe niet meer wordt ingesproken door Ashly Burch, vinden wij het acteerwerk van vervangster Rhianna DeVries zeker even intens en emotioneel. Samen met Kylie Brown als Rachel Amber zet ze een realistische en ontroerende tienervriendschap neer, die zelfs de meest geharde gamer zal raken. En dankzij de perfect gekozen soundtrack, met onder meer deuntjes van Ben Howard en Daughter, wordt elke scène des te krachtiger. Voor ons voelt de relatie van Rachel en Chloe dan ook veel sterker aan dan die van Max en Chloe. Niet alleen omdat de dames dezelfde persoonlijkheid hebben, maar vooral omdat hun relatie veel spontaner is en tegelijkertijd meer gewicht met zich meedraagt. Het maakt enkele gebeurtenissen uit de eerste game er alleen maar krachtiger op.

Voor de bonus-episode Farewell keren Max Caulfield en ook de originele stemacteurs terug. En hoewel je het einde op voorhand al weet, slaagt ook deze aflevering erin om een gevoelige snaar te raken, mede dankzij het uitstekende acteerwerk en de ideale achtergrondmuziek. Een waardig vaarwel dus, want wij gaan Max, Chloe en Rachel ongetwijfeld missen.

[thb_gap height=”30″]
8.5
  • intens verhaal
  • geniale soundtrack
  • fantastisch geschreven
  • stemmenwerk van de bovenste plank

BESLUIT

Besluit:

Een reactie achterlaten