fbpx

‘Levels in Gears 5 zijn tot 50 keer groter dan in vorige games’

In Gears 5 mag je opnieuw The Swarm kapot knallen of aan gort zagen met je Lancer. Al heb je tussendoor ook heel wat verkenningswerk te doen. De levels van de game kunnen tot wel 50 keer groter zijn dan in de vorige games. En net om die reden wordt de Skiff, een nieuw voertuig, geïntroduceerd.

Hoewel we Gears of War vooral kennen als een shooter in nauwe gangen, gooit het vijfde deel die formule compleet overkop. De studio voert dit keer de schaalgrootte stevig op. De levels zijn zo groot dat ontwikkelaar The Coalition een mini-map moest implementeren. En natuurlijk is een voertuig ook handig, dus kan je alle omgeving in Act 2 en 3 verkennen met de Skiff, een slede aangedreven door wind.


Act 2 speelt zich af op een reusachtige ijsvlakte, terwijl Act 3 zich afspeelt in een gigantische woestijn. Pas dan wordt duidelijk hoe groot Gears 5 is, want overal in de zengende zandvlaktes zijn collectibles, side quests en confrontaties verstopt. Of dat een goede keuze blijkt voor Gears of War zullen we pas volgende week zien, op 10 september.

Een reactie achterlaten