fbpx

LEGO Marvel Super Heroes 2 is een creatief festijn

TT Games doet weer waar het goed in is: een hele resem bekende en beruchte personages naar het LEGO-universum vertalen. Na twee succesvolle iteraties komt de ontwikkelaar met een derde deel rond de helden van Marvel. De vaste formule bestaat nog steeds uit steengoede en typische LEGO-gameplay gecombineerd met een vleugje humor. De vernieuwingen zitten hem in de wereld waarmee de creatieve breinen bij TT Games nieuwe deuren openen.

Het karaktermenu van LEGO Marvel Super Heroes 2 is gewoon overdreven. Met een simpele druk wordt een leger van portretten tevoorschijn getoverd met nieuwe uitvoeringen van gekende helden. Doordat er gespeeld wordt met tijd, zijn er bijvoorbeeld drie Hulk-varianten: de Sakaar Hulk, een middeleeuwse Hulk of de slechte Hulk uit de toekomst. Je kan het zo gek niet bedenken of het personage staat ertussen. Spider-Man met een varkenssnuit? Jawel, die staat ook tussen het rijtje! Eindelijk nemen ze de vrijheid om volledig nieuwe personages te ontwerpen. Carnom, een kruising tussen Venom en Carnage, wordt zelfs zo gesmaakt dat het Marvel-team potentieel ziet in het personage.


LegoMarvel2_03Net als de personages vormt de open wereld Chronopolis een mash-up van de diverse locaties die de helden bezoeken doorheen het avontuur. De Piramiden van Gizeh zijn in de verte te zien terwijl je door de grimmige straten van New York wandelt. De onderwaterstad Lemuria, het Wilde Westen, K’un-L’un en Knowhere zitten aan elkaar geregen in deze funky wereld. Het is fantastisch om te zien hoe de lossere aanpak van TT Games een boeiend en interessant geheel oplevert.

Geen schokkende veranderingen op vlak van gameplay. Als vanouds verzamel je munten en gouden bouwstenen door alles kort en klein te slaan. Vijanden afmaken kan nog steeds door keurig te rammen op dezelfde knop. Verrassend genoeg probeert TT Games hier wat meer uitdaging te creëren voor de iets oudere spelers. De intelligentie van onze tegenstanders is naar omhoog geschroefd doordat ze zich aanpassen aan jouw vechtstijl. Doe je continu dezelfde aanval? Dan volgt pittige counter als afstraffing. De kleinsten merken er niets van en geroutineerde spelers wisselen tussen vechtmoves zodat ze hun zuurverdiende munten niet kwijtspelen.

Verder voegt TT Games een nieuwe modus toe. In de competitieve superhelden gevechtsmodus nemen vier (!) spelers het samen of tegen elkaar op. Alle acties zijn gekoppeld aan gethematiseerde uitdagingen en specifieke vechtarena’s. Ooit gedroomd over de ultieme battle tussen Iron Man, de Hulk, Captain America en Thor? Met drie vrienden kom je te weten wie de winnaar is van dit ultra spannende gevecht.

Op het eerste zicht lijkt LEGO Marvel Super Heroes 2 de zoveelste titel van het bekende speelgoedmerk. In realiteit lijkt het een verrassend nieuw avontuur waarin creativiteit zegeviert. De makers lieten zich deze keer niet beperken tot het universum en namen enkele gewaagde keuzes. De verbeterde AI en de competitieve superhelden gevechtsmodus zorgen voor extra uitdaging en spelplezier bij zowel jong als oud. Op 14 november wordt duidelijk of het totaalpakket even boeiend is.

Een reactie achterlaten