fbpx

L.A. Noire download is te groot voor de Switch

Super awesome dat Rockstar zijn crime-thriller L.A. Noire naar de Nintendo Switch brengt. Al is er wel één probleempje. De ontwikkelaar heeft de bestandsgrootte bekendgemaakt van de game en die is – naar Switch-normen – gigantisch.

De digitale versie van L.A. Noire vereist namelijk een vette 29 Gb aan opslagruimte. Overkill, zeker als je weet dat de Switch op zichzelf maar 32 Gb aan interne opslagcapaciteit heeft. Waarvan 6,2 Gb gebruikt wordt voor het besturingssysteem.


Doet de fysieke versie het dan beter? Niet echt, want ook die vereist een download van 14 Gb. Daardoor wordt een extra geheugenkaartje dus geen overbodige luxe.

Op zich is het nieuws niet echt verrassend. Nu meer en meer third-party developers geïnteresseerd zijn in de Switch, zal de console veel meer – en zwaardere – games naar zich toetrekken. Niet dat wij erover klagen, want de Switch is echt wel een toppertje. Alleen vragen wij ons af of jonge gamertjes dit wel kunnen betalen… Gelukkig is het binnenkort kerstmis. Tijd om een dikke cent te vragen aan oma en opa.

REACTIES (1)

  1. Nightfire

    Voor €25 heb je een SD kaartje met 32GB 90read/80write MB/s. Games zijn tijdens launch toch snel €50. SD is eenmalige aankoop om de grote games op te kunnen zetten. Om je daar nu op af te vragen of jonge gamertjes het wel kunnen betalen… Alsof die Switch en L.A. Noir op launch voor jonge gamertjes wel te betalen zijn.

Een reactie achterlaten