fbpx

Konami heeft nieuwe gamestudio opgericht

Hoewel Konami zich de laatste 10 jaar eerder stil hield in de gaming industrie, lijkt de uitgever nu rechtsomkeer te maken. Het bedrijf heeft immers een volledig nieuwe studio opgericht in het Japanse Osaka met als motto ‘Creators First’.

Volgens Konami heeft de nieuwe studio alle faciliteiten die nodig zijn voor high-end development, zodat ontwikkelaars zich volledig kunnen ontplooien. Zo is het gebouw in het bezit van Motion Capture uitrusting, sound studio’s en nog veel meer.


Met de nieuwe locatie wil het bedrijf ‘groei voor de Konami Group garanderen voor de komende 50 jaar’. En daar hoort game development duidelijk bij. De vernieuwde interesse in videogames komt er allicht na het succes van de Silent Hill wedergeboorte met maar liefst 5 nieuwe projecten, maar ook door games als Yu-Gi-Oh! Master Duel, dat eind 2022 al 50 miljoen keer gedownload werd.

Daarnaast wil de uitgever ook Castlevania nieuw leven inblazen. En zijn er geruchten van een Metal Gear Solid 3 remake door Virtuos, een studio in Singapore. Hopelijk krijgen we snel meer te zien.

Een reactie achterlaten