fbpx

Kojima’s nieuwe project mogelijk gelinkt aan Silent Hill

Schermafbeelding 2023 12 11 om 22.02.24

Ontwikkelaar Hideo Kojima onthulde tijdens The Game Awards zijn mysterieuze, nieuwe project OD. Geen game, geen film, maar wel interactieve storytelling met een horrorkantje. Enkele aandachtige fans hebben in de trailer verwijzingen gevonden naar Silent Hill.

De Xbox exclusive werd onthuld met een bizarre video waarin verschillende acteurs hetzelfde versje citeren. De video blijkt meer dan een eenvoudige teaser, want hij bevat enkele aanwijzingen.


Wanneer acteur Udo Kier in beeld komt, verschijnen er een handvol letters in beeld. Alle letters samen zouden het woord Atami spellen, dat een Japanse stad is in Shizuoka. De kanji spelling van Atami is ‘静岡’. Als je die opsplitst, staat 静 voor ‘kalm, rustig of stil’ (of silent in het Engels). Het tweede teken 岡 betekent letterlijk heuvel (of hill in het Engels). En dus krijg je als Engelse vertaling ‘Silent Hill’.

Geen idee waarom Hideo Kojima een verwijzing maakt naar de reeks, al werkte de ontwikkelaar in het verleden wel aan de horrorfranchise van Konami. Het project zou een samenwerking worden tussen Hideo Kojima en Guillermo del Toro, met Norman Reedus in de hoofdrol. Helaas werd het project geschrapt toen de relatie tussen Kojima en Konami verzuurde en hij het bedrijf verliet.

Of beide partijen de strijdbijl begraven hebben en nu toch weer samenwerken aan Silent Hill? Dat kan. Merk trouwens op dat er in de ogen van elke acteur een vreemd patroon geprojecteerd is. In het laatste segment zien we zelfs een reflectie van een kamer en een deur in de ogen van Sofia Lillis. Bizar allemaal, toch?

 

Een reactie achterlaten