fbpx

‘Kojima werkt als consultant aan Metal Gear Solid 3 remake’

Schermafbeelding 2021 10 07 om 02.30.59

Vorige week deed een gerucht de ronde dat Konami zijn gamefranchises nieuw leven wil inblazen. Niet alleen via remakes, maar ook met ontwikkeling van nieuwe titels. Een opvallende remake zou alvast die van Metal Gear Solid 3: Snake Eater zijn. En schijnbaar zou bedenker Hideo Kojima zelf meewerken aan het project als consultant.

De info komt van Millie A, een – naar eigen zeggen – videogames dataanalyst die een aantal berichten omtrent Konami bevestigt. Zo beweert de klokkenluidster dat Konami de ontwikkeling van de Metal Gear Solid 3 Remake zal bijstaan als adviseur. Hij is dus niet rechtstreeks verbonden met het project. Dat zou onderling afgesproken zijn via een bemiddeling tussen Konami en Kojima.


Millie A schrijft de beslissing toe aan de nieuwe CEO van Konami, Hideki Hayakawa. Zo zou de grote baas van Konami zich ervan bewust zijn dat een Metal Gear Solid 3: Snake Eater Remake beter zou verkopen als de bedenker van de reeks aan het project gelinkt is.

De remake zou trouwens in handen zijn van Virtous, een studio in Singapore die Dark Souls en The Outer Worlds naar de Nintendo Switch bracht. De ontwikkelaar zou ook meegewerkt hebben aan kaskrakers als Battlefield 1 en Horizon: Zero Dawn.

Een reactie achterlaten