fbpx

Kojima reageert op Metal Gear Survive

Momenteel is Hideo Kojima druk bezig met Death Stranding, de game die met zijn nieuwe studio Kojima Productions ontwikkelt. Voordien stond de man altijd als een synoniem voor de Metal Gear-reeks. Tot nu, want aan het nieuwe Metal Gear Survive van Konami maakt Kojima niet veel woorden vuil.

Toen hem tijdens de presentatie van Sony op TGS gevraagd werd wat hij van Metal Gear Survive denkt, antwoordde hij het volgende:


“Ik heb daar niets mee te maken. De Metal Gear-games gingen altijd over politieke conflicten en tactische spionage. Hoe passen zombies daarbij?”

Kojima bleef heel beleefd, maar wil toch gezegd hebben dat de nieuwe richting die Konami opgaat met Metal Gear geen enkele steek houdt. Geen wonder dat-ie er dus ook niets mee te maken wil hebben.

Toegegeven: zombies zijn geen onbekende factor in Metal Gear. In het vierde deel werden soldaten namelijk krankzinnig toen hun nanomachines tilt sloegen. Daarnaast zagen we ook al zombie-achtige wezens in The Phantom Pain wanneer The Skulls ten tonele verschenen. Het fenomeen werd echter altijd verklaard aan de hand van chemische of biologische oorlogsvoering. In Metal Gear Survive daarentegen zijn zombies de focus van de game.

Metal Gear Survive verschijnt in 2017.

 

 

Een reactie achterlaten