fbpx

Kojima lost meer details over Death Stranding

Death Stranding

Tijdens het Tribeca Film Festival heeft gamegoeroe Hideo Kojima nieuwe info gelost over Death Stranding en de mysterieuze wereld van de game. Al worden we er niet bepaald wijzer van. Zo zou het spel een actiegame in een open wereld zijn die een compleet nieuw idee introduceert. Al bleef Kojima verder karig met meer uitleg.

Volgens Kojima zijn ‘connecties’ of ‘relaties’ het centrale thema in Death Stranding:


“Tegenwoordig is er veel aan de gang in de wereld. Bijvvoorbeeld in Amerika en in Europa. En hoewel we niet persoonlijk verbonden zijn, kunnen we die connecties wel ervaren via internet.”

Dat concept is aanwezig in de game. Als speler is het jouw taak om de wereld te verbinden in Death Stranding:

“In Death Stranding is er eenzaamheid, want je bent heel vaak alleen, maar je probeert wel connecties te maken met de wereld. Dat is de sleutel. Wanneer iedereen het spel speelt, zullen alle spelers ook verbonden zijn. Helaas kan ik niet meer vertellen, anders wordt Sony boos.”

Wat dat concreet betekent? Daar hebben we het raden naar. Heeft de game een multiplayer zoals Dark Souls? Of misschien wel No Man’s Sky? Zijn spelers verbonden via een in-game onderbewustzijn, waardoor je hints kunt krijgen van anderen? Het blijft allemaal behoorlijk cryptisch…

Nochtans is het element van connecties al vaker opgedoken in interviews over Death Stranding. Zo wist Mads Mikkelsen te vertellen dat de game een soort van samenwerking vereist van verschillende spelers over de hele wereld.

Over zijn werk met echte acteurs was Hideo Kojima trouwens heel tevreden. hij vindt het geweldig dat ‘acteurs hem kunnen hem verrassen door een scène te brengen op een manier waarover hij zelf niet nagedacht had. Het is de reden waarom hij in Death Stranding koos voor bekende gezichten, in plaats van alles na te maken in CGI.

Om af te sluiten, haalde Kojima ook een geheime kamer in Death Stranding aan:

“Er is een geheime ruimte, waar je niet de controle krijgt over Sam, noch Norman, maar wel over een camera. Je kan rondkijken en je zal Sam/Norman zien staan. Misschien knipoogt-ie wel naar je?”

Klinkt verdacht veel als een moment in zo’n proefbuis-container, niet? Als een van baby’s die opkijkt naar Norman Reedus of Guillermo Del Toro, zoals in de trailer?

Nu goed, Kojima haalde uiteindelijk nog aan dat-ie hoopt in de komende maanden nog wat nieuwe beelden van de game te kunnen tonen. Vraag rest natuurlijk wanneer dat zou gebeuren, want Sony heeft al bekendgemaakt dat-ie niet op E3 aanwezig is. Of zou de uitgever een uitgebreide State of Play in mekaar boksen voor de show?

Een reactie achterlaten