fbpx

Je kan Cyberpunk 2077 uitspelen zonder iemand te doden

Cyberpunk 2077

Dat Night City, de metropool in Cyberpunk 2077, een brute omgeving kan zijn, staat vast na het zien van de epische E3-trailer. Toch kunnen ervoor kiezen om de pacifist uit te hangen, hun wapen te holsteren en alles op te lossen zonder ook maar één lijk achter te laten.

CD Project Red bevestigde het nieuws tijdens de perspresentaties achter gesloten deuren. De studio ondervond dat het een veel gevraagd feature was, dus hebben ze die maar in de game gepropt. Lead quest designer Pawel Sasko zei het volgende tijdens één van die sessies:


“Het gaat hier eigenlijk om spelersfeedback. Er was één vraag die enorm vaak terugkwam en dat was de pacifist playtrough. Na wat interne experimentatie, zijn we erachter gekomen dat het kan. Het zou meer werk zijn en we moesten natuurlijk wat dingen aanpassen, maar uiteindelijk hebben we besloten om de optie toe te voegen. Je hoeft niet meer te moorden om een quest, side quest, street story of eender welk scenario te voltooien.”

Hoewel de E3-demo van vorig jaar heel wat lood in het rond zag vliegen, kan het spel dus ook gespeeld worden met een gouden tong. Of met geruisloze sluiptechnieken. Een beetje als Deus Ex, dus.

Het leukst blijft ongetwijfeld een mix van de twee. Cyberpunk 2077 heeft sowieso een paar badass schiettuigen, dus het zou zonde zijn als je die heel de rit ongebruikt laat.

De game ligt vanaf 16 april 2020 in de rekken.

 

Een reactie achterlaten