fbpx

Je kan binnenkort Xbox-games op je Samsung tv streamen zonder console

Samsung Xbox

Alweer een nieuwe ontwikkeling: Microsoft brengt eind deze maand een Xbox-app uit voor Samsung tv’s waarmee je Xbox Game Pass-titels gewoon op je tv kan spelen zonder console. Op termijn wil Microsoft de app ook voor andere tv’s beschikbaar maken.

De Xbox-app verschijnt op 30 juni en werkt met een select aantal Samsung tv’s die in 2022 op de markt zijn gebracht. Via de Samsung Gaming hub kan je de app downloaden en meer dan 100 Xbox-games streamen naar je toestel. Daarvoor heb je dus geen console nodig, enkel een controller die je via bluetooth aan je tv koppelt.


Opvallend: je kan zowel een Xbox- als PS5-controller gebruiken om de Xbox-games op je Samsung tv te spelen. Games worden volgens Microsoft gestreamd aan 1080p met 60fps. Welke games is niet bekend. O ja, en natuurlijk heb je een Xbox Game Pas-abo nodig.

Op de officiële website vertelt Microsoft ook dat het de app later ook naar andere merken van smart tv’s brengen. Welke Samsung tv’s compatibel zijn met de app en naar welke andere tv-merken Microsoft wil uitbreiden, is niet bekend.

Dat Microsoft de Netflix van videogames wil worden, zoveel is duidelijk. En met deze nieuwe ontwikkeling is Microsoft alweer een stap dichter bij dat plan.

Een reactie achterlaten