fbpx

Is No Man's Sky uit te spelen in dertig uur?

No Man’s Sky is een van de grotere titels voor deze zomerperiode. De game verschijnt volgende week, maar één speler kon al een exemplaar bemachtigen. Reddit-gebruiker Daymeeuhn betaalde op eBay 1250 dollar voor een exemplaar en beweert dat hij na 30 uur spelen het centrum van het heelal heeft bereikt, de hoofdmissie van de game.

Een straffe uitspraak als je weet dat No Man’s Sky de nadruk legt op het gigantische universum met 18 triljoen planeten. Daymeeuhn geeft aan dat hij het centrum kon bereiken in dertig uur en wel degelijk het merendeel van de missies gespeeld heeft. Hij postte zelfs enkele gameplayvideo’s die Hello Games meteen van YouTube liet halen. Op de videowebsite Dailymotion kan je er (voorlopig) wel nog enkele bekijken.


Bedenker Sean Murray reageerde meteen via Twitter op de video’s, maar niet op de aantijgingen over de speelduur. In het verleden deed Murray heel andere uitspraken over de reisduur naar het centrum van het universum. In maart dit jaar gaf hij zelfs nog aan dat de reistijd kan oplopen tot honderden uren. In 2014 sprak hij over minstens veertig speeluren voor.

Daymeeuhn geeft wel toe dat hij een systeem uit de game uitgebuit heeft voor zijn snelle verplaatsing naar het centrum. Elke keer als je naar een bepaalde plaats gaat in het universum, krijg je Atlas Stones. Deze stenen zijn tien keer waardevoller dan alle andere items in de game. Op dezelfde locatie zijn er twee gratis Wrap Fuels waarmee je naar het volgende stelsel vliegt. Wie deze handigheid wat uitbuit, ontdekt de wereld van No Man’s Sky tegen een hoog tempo.

Omdat hij als ‘vroegtijdige speler’ zich zorgen maakt over dit systeem, heeft hij contact opgenomen met ontwikkelaar Hello Games. Hij hoopt dat de studio de Atlas Stones kan aanpassen  voor een betere en gebalanceerde ervaring.

No Man’s Sky verschijnt op 10 augustus voor PS4 en pc.

Een reactie achterlaten