fbpx

In Riot Control Simulator moet je als agent relletjes de kop indrukken

Maak je klaar voor alweer een opvallende titel in het rijtje van de simulatiegames: in Riot Control Simulator speel je een agent van de oproerpolitie die betogingen en relletjes de kop moet indrukken. Dat doe je door nadarhekken te plaatsen, relschoppers te slaan en indien nodig het waterkanon in te zetten.

Als agent van de oproerpolitie moet jij de rust in enkele grootsteden zien te herstellen. Dat kan door onruststokers neer te meppen en in de boeien te slaan, maar de makers voorzien meer tactische opties. Zo kan je ook pepperspray inzetten, traangas gooien, de opstandelingen intimideren met de megafoon of ze uit elkaar drijven met het waterkanon.


Volgens de makers zal je zelfs morele keuzes moeten maken, want het zijn nu eenmaal ook maar mensen. Plus, zo heb je meteen een idee van hoe het eraan toe ging op de La Boum party in Ter Kamerenbos.

Of de game een goed idee is? Dat valt nog te zien, al gaan wij ervan uit dat de game én zijn Poolse ontwikkelaar Corpix Games nog bakken kritiek over zich heen zal krijgen. Mede door de aanhoudende protesten tegen buitensporig politiegeweld in de VS. Maar oordeel daar vooral zelf over met de bovenstaande trailer.

Riot Control Simulator staat gepland voor release in 2023 op Steam en consoles.

Een reactie achterlaten