fbpx

In Modern Warfare II ga je de strijd aan met drugskartels

MW2

Hoewel Call of Duty: Vanguard nog niet in de rekken ligt, zijn de teams bij Activision al volop sleutelen aan het volgende deel in de reeks. Een eerder lek verklapte dat het zou gaan om Call of Duty: Modern Warfare II en nieuwe details lijken dat te bevestigen. Geen klassieke strijd tegen terroristen deze keer, wel een oorlog tegen de Colombiaanse drugskartels. En dat levert een compleet nieuwe ervaring op.

De nieuwe details komen van Twitter-gebruiker RalphsValve en werden daarna gedeeltelijk bevestigd door website VGC. De campagne voor de game zou de mosterd halen bij films als Traffic, Sicario en No Country for Old Men en zou behoorlijk wreed zijn.


Volgens het lek zijn de shootouts in Modern Warfare II gewelddadiger dan in eerdere delen, dankzij een brute weergave van de realiteit. Vijanden die neergeschoten zijn, zouden bijvoorbeeld niet meteen sterven. In plaats daarvan kunnen ze kermen van de pijn, je de huid vol schelden, smeken voor hun leven, roepen om hun moeder, hallucineren, doodreutelen en zelfs stuiptrekkingen krijgen.

Het geweld en de verwondingen worden heel realistisch in beeld gebracht. Zo zal de impact van een kogel afhangen van het kaliber van het projectiel. Mocht jij zelf of één van je strijdmakkers geraakt worden, dan kan je druk op de wonde aanbrengen om het bloeden te stoppen.

Wat het verhaal betreft, zou Modern Warfare II een ‘moraal kompas systeem’ hebben vergelijkbaar met Red Dead Redemption 2. Beslissingen die je tijdens dergelijke sleutelmomenten neemt, kunnen verdere gebeurtenissen beïnvloeden. Tagline van het verhaal is trouwens: “There’s no winners in this story”, wat kan verwijzen naar drugsoorlog.

Enkele gameplaydetails vonden eveneens hun weg naar de buitenwereld. Wapens blokkeren mogelijk tijdens shoot-outs, zoals dat ook in realiteit kan gebeuren. Onder vuur zou het moeilijker worden om je wapen te herladen, aangezien personages dan makkelijker fouten maken door stress en trillende handen.

Volgens website VGC zou Modern Warfare II bovendien een make-over voor Call of Duty: Warzone met zich meebrengen. De nieuwe map zou klassieke herkenningspunten bevatten. Denk aan de Favela’s uit de originele Modern Warfare 2, uitgebreid met de maps Afghan, Quarry, Terminal en Trailer Park.

Verder zou de nieuwe map ook een verse game mode met zich meebrengen, geïnspireerd op Hazard Zone van Battlefield 2042. In de modus moeten spelers het opnemen tegen drugskartels, waarbij ze allerlei verschillende missies moeten voltooien.

Uiteraard zijn de details hierboven niet bevestigd door uitgever Activision zelf. Neem de info voorlopig dus met een korrel zout. Gezien de game pas gepland is voor het najaar van 2022, kan er nog een heleboel veranderen.

Al vinden wij het alvast cool dat Call of Duty een nieuwe weg inslaat. Wat denk jij?

Een reactie achterlaten