fbpx

Hunt: Showdown officieel gelaunched

Hunt: Showdown, de competitieve first-person shooter van Crytek heeft Early Access achter zich gelaten. Een goede zaak voor de shooter, want sinds zijn officiële release op 27 augustus hebben tal van spelers zich al aangemeld voor de jacht op monster in een mistig moeras.

In Hunt: Showdown worden spelers in teams van 2 of 3 gedropt in de Bayou van het 19e eeuwse Louisiana. Dat wil zeggen dat je aan de slag mag met revolvers, rifles, repeaters en tal van oud schiettuig. Jouw doel? Monsters opjagen die zich verschansen in de mistige moerassen. Eén kanttekening: vaak krijgen meerdere spelersgroepen hetzelfde monster toegewezen. Al kan er maar één posse met een trofee naar huis. Hadden we trouwens al gezegd dat er ook zombies en ander gespuis je naar het leven staren? Yup, je moet dus te allen tijde op je hoede zijn.


Het resultaat is een helse PvPvE, waarvan het zweet je tussen de bilnaad kruipt. Wat als je plots geweerschoten hoort? Zijn rivaliserende bendes elkaar aan het afmaken? Of heeft een team van jagers een monster gespot? Het zorgt voor een voortdurende onzekerheid van wat je moet doen. Want lawaai geeft uiteraard je positie weg, waardoor andere spelers je tijdens een confrontatie kunnen flankeren.

Als je ‘m nog niet gespeeld hebt, zeker checken dus. Want dit is een game met nog meer intensiteit dan een battle royale. Op pc kan je al aan de slag met de definitieve versie. Op Xbox One is de early access nog steeds aan de gang. Op PS4 daarentegen zal je moeten wachten tot de officiële release.

Een reactie achterlaten