fbpx

HP toont zijn nieuwe Pavilion gaming pc’s

Vorig jaar nodigde pc-fabrikant HP ons uit om zijn nieuwste technologieën aan een grondige keuring te onderwerpen. Ook dit jaar gingen we op bezoek en het is duidelijk dat HP er alles aan doet om de grenzen van pc-technologie telkens opnieuw op te zoeken. Blikvangers van dit najaar: de HP Pavilion toestellen, al levert de hardware-gigant een resem upgrades af over de hele lijn. Let’s go!

De HP Pavilion notebooks gaan al een tijdje mee, maar kregen pas de laatste jaren een echte boost dankzij de nieuwe, gespecialiseerde gameserie, Omen by HP. Die zorgt ervoor dat ook de Pavilion-reeks indrukwekkende prestaties neerzet voor gamefanaten. En dat terwijl de prijs nooit zo hoog ligt als bij de high-end systemen.


HP Pavilion Gaming 15

De looks van de nieuwe HP Pavilion Gaming 15′ zijn gebaseerd op de Omen-modellen. Het chassis is een combo van aluminium en plastic met groene accenten. Finishing touch is de optie om een backlit toetsenbord te integreren, met zowel groene als ghost-white achtergrondverlichting.

Onder de motorkap vind je een AMD Ryzen 5 of 7 processor. Een primeur voor Hp, want nooit eerder sloeg de hardwarefabrikant de handen in elkaar met AMD. Qua graphics biedt de notebook ondersteuning voor verschillende GPU’s, met als top-exemplaar de GTX 1660Ti met Max-Q Design. De prestaties van die kaart worden trouwens perfect weergegeven op het scherm, dat een resolutie van 1080p ondersteunt aan 144Hz.

Ook voor opslag heeft de notebook genoeg opties, want het toestel biedt ruimte voor een SSD en zelfs Dual Storage. Ideaal voor een snelle start-up en het laden van applicaties.

HP Pavilion Gaming desktop

De nieuwe Pavilion desktop geniet van hetzelfde design als zijn mobielere broertje: een elegante, zwarte case met een groene accenten, waarvan je de LED-verlichting kan aanpassen naar eigen voorkeur via het Omen Command Center.

In tegenstelling tot de notebook, biedt de desktop veel meer ruimte voor hardware, met krachtigere prestaties als resultaat. Zo kan de desktop uitgerust worden met zowel een SSD als 2 x HDD en verscheidende grafische kaarten met als summum de Nvidia RTX 2060 Super of RTX 2070. Of voor AMD-liefhebbers: de AMD RX 5700.

Daarnaast ondersteunt de desktop de meest recente processors, gaande van 9th Gen Intel Core i7 of 3rd Gen AMD Ryzen 7. Bovendien zijn alle hardware slots geplaatst met een optimale airflow in het achterhoofd, waardoor je zelfs tijdens veeleisende games nooit problemen hebt.

Omen X 2S

Gaan we een niveau hoger, dan springt vooral de nieuwe Omen X 2S in het oog. Een extreem krachtige gaming notebook, die de nieuwste technologieën ondersteunt. Zo kan de X 2S uitgerust worden met een Intel Core i9 processor in combinatie met een Nvidia GeForce RTX 2080 met Max-Q design.

Het scherm ondersteunt een resolutie van 1080p en biedt een refresh rate aan van 240 Hz voor prachtige, vloeiende beelden. Tel daarbij ook een maximum van 32 Gb aan DDR4 RAM en deze laptop is een powerhouse. Al heeft-ie die kracht ook wel nodig, want de hardware-architecten van HP hebben dit beestje voorzien van een 1080p touch screen, boven het toetsenbord.

Wat moet je in godsnaam met een tweede scherm? Je kan er bijvoorbeeld je Discord-chat op weergeven. Of je livestream op Twitch. Misschien luister je tijdens het gamen wel naar een playlist op Spotify? Of voor extra tactische mogelijkheden, kan je zelfs een sectie van je hoofdscherm spiegelen op het tweede scherm. Perfect voor het checken van de mini-map. Of je levensbalk en persoonlijke stats.

Wie meer info wil over deze laptop, kan hier terecht.

Omen Command Center upgrades

Voor de perfecte controle over je Omen laptop of desktop, introduceerde HP het Omen Command Center, de centrale hub voor al je gaming profielen, overclock-opties, LED-verlichting en meer. Al sleutelt Hp nu al aan een paar coole nieuwe functies voor de app. Zo wordt het Command Center uitgebreid met Coaching, My Games en My Rewards.

Via Coaching helpt jouw pc om je gaming skills op te krikken. Momenteel is de functie enkel in ontwikkeling voor League of Legends, maar Hp belooft meer titels te ondersteunen in de toekomst. Wanneer je een potje speelt, gaat het systeem jouw vaardigheden – gaande van muis-clicks, inzicht, bewegingen en meer – vergelijken met een databank van de beste spelers ter wereld. Op die manier kan jouw pc je vertellen welke aspecten je kan verbeteren en op welke manier.

Een andere coole feature is My Games, waarbij je al je games kan samenbrengen op één plaats. Command Center zal dus al jouw gaming accounts – zoals Steam, Epic Games Store, Gog en andere – scannen. Vervolgens brengt de app alle titels van die platformen samen onder één tab. Vind je een game niet terug? Dan kan je het spel altijd nog manueel toevoegen.

Ten slotte is er nog My Rewards, een beloningssysteem dat Hp zelf bedacht heeft. In essentie is het vergelijkbaar met Uplay van Ubisoft. Bereik je een zekere mijlpaal in een game, dan beloont het systeem je met punten. Sprokkel je genoeg punten bij elkaar, dan kan je die inruilen voor kortingen bij webshops waar HP mee samenwerkt. Of andere coole beloningen. Enige nadeel is dat My Rewards in Europa pas live gaat in 2020.

Accessoires: Mindframe Prime Headset en Wireless Mouse

Last, but not least introduceert Hp ook nog twee coole nieuwe accessoires. De Mindframe Prime Headset is een upgrade van de Mindframe headset met actieve koeling-technologie in de oorschelpen. De nieuwere versie bevat een microfoon met ruisonderdrukking, waardoor vervelende achtergrondgeluiden – denk maar aan die verhalen van je vriendin – weggefilterd worden tijdens een chatsessie met je maten. Ook bezit de Mindframe Prime grotere oorschelpen voor meer draagcomfort.

Tot slot is er nog de coole Wireless Mouse met zero-lag technology. Hoewel de muis draadloos functioneert, heeft het apparaatje geen last van latency. Iets wat we helaas niet zelf konden testen, dus moeten we Hp op zijn woord geloven. Cool is dat je het toestel via de muismat, die apart verkrijgbaar is, draadloos kan opladen. Vet handig en het levert een gebruiksduur op van tot wel 20 uur. Genoeg om een leger aan vijanden af te knallen, dus…

Een reactie achterlaten