fbpx

HP OMEN brengt headset met koelsysteem uit

De kans is groot dat de pc in je woonkamer een toestel is van HP. De hardwarefabrikant is een marktleider op het gebied van multifunctionele desktops en laptops. En met OMEN richt de fabrikant zich op gespecialiseerde gaming pc’s en gear. Zoals een headset met ingebouwd koelsysteem. Wij mochten de nieuwste OMEN-hardware testen en het mag duidelijk zijn dat HP een strakke line-up heeft.

OMEN Obelisk Desktop

HP OMEN


Neem bijvoorbeeld de HP OMEN Obelisk, een desktop die perfect beantwoordt aan DIY-gamers die hun toestel willen tweaken met de laatste nieuwe technologie. De Obelisk bezit krachtige basis-hardware die upgrades perfect ondersteunt. Even kijken wat er onder de motorkap zit:

 • Huidige modellen: Nvidia GeForce GTX 1050 tot 1080
  Nieuwere modellen NVIDIA GeForce RTX 2080
 • Achtste generatie Intel Core I+ CPU 
of tweede generatie AMD Ryzen CPU
 • HyperX FURY DDR4-2666 geheugen tot wel 32 GB
 • Verschillende opslagconfiguraties, zoals SSD, HDD, SSD + HDD, SSD + 2x HDD, of HDD+ Intel Optane memory
 • Moederbord volgens de ATX-vorm
 • Power Supply Unit volgens de ATX-vorm
 • Elke OMEN Obelisk komt met OMEN Command Center voor ultieme controle

Dankzij de glazen behuizing die je eenvoudig losklikt, is upgraden een fluitje van een cent. Liever een waterkoeling? Meer opslag? De desktop heeft genoeg ruimte en is structureel ingericht zodat elk component probleemloos vervangen kan worden. Bovendien blijft de airflow optimaal.

Via het Omen Command Center kan je zelfs de kleur van het Omen RGB logo instellen voor een volledig gepersonaliseerde computer. En geloof ons, Samen met het Omen Sequencer Keyboard en de accurate OMEN Reactor Mouse ziet dat er strak uit.

Een prachtig stukje technologie, waar meestal ook een stevig prijskaartje aan vasthangt. Voor de HP Omen Obelisk valt dat goed mee, want het basismodel heb je al vanaf 899 euro.

Verbeterde OMEN 15 Laptop

HP OMENGamers die vaak onderweg zijn, maar geen kracht willen opofferen, kunnen kiezen voor de OMEN 15 Laptop. Een draagbaar beest, ontdekten wij. Deze kleine krachtpatser heeft de volgende onderdelen onder de motorkap zitten:

 • Nvidia GeForce GTX 1070
 • 8th Generation Intel Core I+ H-series CPU met 4 of 6 cores
 • 32GB DDR4-2666 RAM
 • opslagconfiguraties met SSD, HDD, SSD+HDD of HDD + Intel Optane Memory

Hoe zit het dan met het beeld en het geluid? Het 15,6 inch scherm projecteert heldere en vloeiende beelden dankzij ondersteunde resoluties van 144hz 1080p, 60Hz 4k of 60Hz 1080p met Nvidia G-SYNC. Ook het geluid  hoeft niet onder te doen, want de stereo speakers door Bang & Olufsen leveren heldere klanken. Uiteraard verkiezen veel gamers een headset en daarom voert de OMEN 15 laptop een krachtig surround sound uit via DTS Headphone:X.

De OMEN 15 Laptop is al verkrijgbaar vanaf 999 euro.

OMEN Mindframe Headset

HP OMENEcht innoveren doet HP met de OMEN Mindframe, de allereerste headset met een actief koelsysteem in de oorschelpen. Gedaan dus met jeuk en irritatie ten gevolge van warme oren tijdens langere speelsessies. Cool is dat je verschillende koelingsopties krijgt, van koud tot fris. Bovendien werkt het koelingselement geluidloos, zodat er geen gezoem op de achtergrond te horen is.

Maar goed, hoe zit het met de speakers? Dankzij de ondersteuning van DTS Headphone:X en 7.1 Virtual Surround Sound ben je je perfect bewust van de virtuele omgeving en hoor je de vijand uit elke hoek. De microfoon met noise cancelling zorgt ervoor dat je teamgenoten je perfect verstaan, zelfs als je vriendin aan het stofzuigen is. Tot slot kan je via HP Command Center ook de RGB-lichteffecten van het logo op de headset aanpassen.

De OMEN Mindframe lanceert in oktober vanaf 199,99 euro.

OMEN Game Stream

Natuurlijk zijn er momenten dat je je laptop niet kan meenemen. Zelfs dan heeft HP de oplossing. OMEN toestellen waren al in staat om gameplay te streamen naar Windows 10 devices, maar dit jaar komt daar ook Adroid bij. De OMEN Game Stream voor Android wordt zelfs gratis aangeboden via de Google Play Store. De fabrikant beloofde ons dat-ie ook samenwerkt met Apple om de game stream naar iOS-toestellen te brengen. Wanneer die feature arriveert, is niet duidelijk.

In de gecontroleerde WiFi-omgeving van de HP booth op Gamescom was de gamestream van Forza Horizon 3 behoorlijk indrukwekkend, al is de technologie in België sterk afhankelijk van je internetkwaliteit. Beste resultaat verkrijg je immers via WiFi op korte afstand of ethernetkabel. HP is natuurlijk op zoek naar manieren om data transfer te optimaliseren, maar heeft al ondervonden dat de streaming-capaciteiten van 4G-netwerken niet voldoende zijn. 5G daarentegen zou dat probleem oplossen.

OMEN X by HP Transceptor Backpack

Het laatste HP-product waar de aandacht even op wille vestigen, is de Transceptor Backpack. Deze stevige, robuuste rugzak is ideaal voor gamers die vaak onderweg zijn en hun hardware op een veilige en efficiënte manier willen meenemen.

De Transceptor Backpack is ontwikkeld met weerbestendige stoffen, zodat je zelf door hevige stormen kan wandelen. De randen zijn verstevigd en vanbinnen heeft de tas een zachte voering voor een veilig transport van je laptop en accessoires. Cool is dat je al die benodigdheden apart kan opbergen, want de Transceptor Backpack heeft op maat gemaakte en gelabelde compartimenten voor je laptop kabels, muis en keyboard en andere accessoires.

De Transceptor Backpack vliegt over de toonbank voor een richtprijs van 219,99 euro en is nu verkrijgbaar.

Dat HP een sterke line-up heeft mag duidelijk zijn. De OMEN Obelisk is dankzij zijn veelzijdigheid perfect voor beginnende en ervaren DIY-gamers. Al levert ook de vernieuwde OMEN 15 laptop enorm sterke prestaties. De Omen Mindframe headset houdt je hoofd koel tijdens de meest intense gaming sessies en dankzij de OMEN X by HP Transceptor Backpack schuim je elke lan-party probleemloos af.

Laat een reactie achter