fbpx

Horrorgame The Quarry krijgt Death Rewind mechanisme

The Quarry

Ontwikkelaar Supermassive Games houdt ervan om personages op brute wijze finaal van kant maken in zijn games. Al lijkt de studio voor horrorgame The Quarry iets vergevingsgezinder. De titel krijgt namelijk een Death Rewind mechanisme, waarbij je de dood van personages kan terugdraaien.

Regisseur Will Byles bracht het mechanisme aan het licht tijdens een recent interview met Next Segment. Geen paniek echter als je het verhaal tijdens je eerste playthrough zo natuurlijk mogelijk wil beleven, want de Death Rewind ontgrendelt pas als je de game een eerste keer hebt uitgespeeld.


Concreet is de Death Rewind een soft retry als een personage aan zijn/haar einde komt. Activeer je de optie dan spoelt het spel de gameplay terug naar de keuze die leidt tot het fatale moment, zodat je een andere uitkomst kan kiezen.

Wees wel op je hoede, want doorheen de game krijg je slechts drie herkansingen, verdeeld over alle personages. Zijn die op? Dan blijft het gedoemde personage bij het volgende fatale moment sowieso morsdood achter.

Een coole functie, want het mechanismezorgt ervoor dat je niet voortdurend opnieuw moet beginnen om andere verhaalpaden te bewandelen. Nu goed, met zo’n 186 verschillende eindes heeft The Quarry nog steeds een shitload aan content, maar dankzij de Death Rewind zal je toch een handvol subtiele nuanceverschillen zien per playthrough.

Hadden we trouwens al gezegd dat de game de goudstatus heeft bereikt? Dat wil zeggen dat de ontwikkeling afgerond is. De studio kan zich nu bezighouden met de day one patch. En uitgever 2K Games maakt zich ongetwijfeld op voor een laatste promostunt.

In ieder geval komt The Quarry op 10 juni naar pc en consoles.

Een reactie achterlaten