fbpx

Horrorgame The Quarry heeft 186 verschillende eindes

The Quarry

Een game met slechts drie eindes? ‘Belachelijk’, moeten ze bij Supermassive Games gedacht hebben. De makers van Until Dawn stoppen maar liefst 186 verschillende eindes in hun nieuwe horrorgame The Quarry. Belt iemand Guinness World Records?

In een interview met IGN legt game director Will Byles uit hoe dat gigantische aantal tot stand kwam. Zo vertelt hij dat het verhaal enorm vertakt is, waarbij elke keuze van de negen verschillende personages telkens zorgt voor een nieuw verhaalpad.


Al die mogelijke verhaallijnen resulteren samen in zo’n 186 verschillende eindes. Volgens Byles is daarbij rekening gehouden met het uiteindelijk lot van elk personage, maar ook met allerlei substories die zich afspelen doorheen de game.

De opnames waren dan ook een stevig werkje: “Het script werd geschreven als een filmscenario”, vertelt Byles. “Waar acteurs doorgaans een script van 100 pagina’s onder de neus krijgen, telde dat van The Quarry maar liefst 1000 pagina’s. Sommige acteurs schrokken ervan”.

Byles onthult dat het team zo’n 50 pagina’s per dag moest inblikken om alles op tijd af te krijgen. Elke scène moest verschillende keren worden opgenomen, afhankelijk van de keuzes die de speler kan maken.

In The Quarry krijgt de speler zowel keuzes met een kleine verhaalimpact als keuzes die bepalen of jouw personage sterft of niet. In ieder geval lijkt het erop dat er belachelijk veel variaties zijn in de manier waarop het verhaal zich kan afspelen. Goed voor heel wat gameplezier.

Wat denken jullie? Uitdaging om alle personages op de meeste gruwelijke manier van kant te maken?

Een reactie achterlaten