fbpx

Horizon: Zero Dawn – The Frozen Wilds

Welke game wij tot beste van 2017 verkiezen? Horizon: Zero Dawn is een goeie kandidaat. Deze uitbreiding bevestigt waarom. Het ijskoude winterlandschap van The Frozen Wilds vormt het perfecte excuus om terug op jacht te gaan met de roodharige amazone Aloy. En die jacht is fantastisch.

Het verhaal van Horizon: Zero Dawn was uitstekend en de uitbreiding probeert die trend verder te zetten. The Frozen Wilds diept de hoofdgame verder uit en introduceert meteen een nieuwe stam. De Banuk zijn geharde krijgers uit het noorden met een unieke levenswijze. Tel daarbij hun eigenzinnige interpretaties van de oude wereld en het wordt nog maar eens duidelijk hoe goed de schrijvers bij Guerrilla hun werk doen: dit universum is ontzettend rijk en gedetailleerd. Ook al heeft de plot van The Frozen Wilds niet dezelfde impact als de hoofdgame.

Het gros van je tijd spendeer je in de ijskoude wildernis. Een oerdegelijke ervaring trouwens: de winterse wouden zien er fantastisch uit en de meer dan solide gameplay wordt lichtjes uitgebreid. Barre weersomstandigheden vormen een tactisch element tijdens het jagen en de gevechten. De hevige sneeuwval beperkt je zicht en werkt ‘s nachts zelfs desoriënterend. Daarnaast is het opletten wanneer je oog in oog staat met de nieuwe metalen monsters. Onze favoriet? De ziedend snelle Scorcher die mijnen spuwt of de massieve Frostclaw die je het beste met één van de nieuwe wapens inblikt. Een speer die ijspegels afvuurt bijvoorbeeld. Stuk voor stuk ijzersterke designs, in een wereld die overloopt van potentieel. Wij zijn nu al benieuwd naar de volgende uitbreiding. Of Horizon 2.

[thb_gap height=”30″]
8.5
  • rijk universum
  • intense battles
  • tactische weerseffecten
  • ‘slechts’ handvol nieuwe monsters

BESLUIT

Een reactie achterlaten