fbpx

Hello Games: 'No Man's Sky was een vergissing'

Er gebeuren vreemde dingen bij Hello Games, de ontwikkelaar van No Man’s Sky. Vrijdag postte de officiële Twitter-account van de studio een berichtje dat de game een ‘vergissing’ was.

hellogamestweet


Meteen ging het internet ervan uit dat de server van de studio gehackt werd. De betreffende Tweet werd verwijderd en de account van Hello Games werd even op privé gezet. Ondertussen dook op verschillende websites ook een email op afkomstig van Sean Murray. Daarin legt hij uit waarom zijn fel bekritiseerde No Man’s Sky onder druk van Sony werd uitgebracht:

No Man’s Sky was a mistake.

(…) I have a confession to make. The game was simply unfinished upon arrival. Our hand was forced by not only Sony, but the community as well. The constant harassment and absolute gross misconduct on the community’s part has made it hard to fulfill our artistic vision, while the pressure from Sony to release the game as soon as possible forced us to cut key features. I want to apologize for what we did not deliver on, as the game does not meet up to what our artistic vision was (…)

I hope everyone affected understands,
Sean Murray”

Niet veel later kregen verschillende websites een email van alweer Sean Murray, maar dat klaarde de boel ook niet op. De email die Polygon ontving, beweert namelijk dat de tweet wel degelijk van Sean Murray komt, maar dat een werknemer van Hello Games hem daarna offline haalde. Kotaku meldt dan weer dat de tweet komt van een depressieve werknemer van Hello Games. Wie de mistake-tweet nu uiteindelijk de wereld heeft ingestuurd, is niet duidelijk.

Vijf uur nadat de mistake-tweet online ging, kwam er meer schot in de zaak. Zo liet Sean Murray de volgende berichtjes achter op Twitter:

Blijkbaar zou het dus om een server-hack gaan. Zo zou de orginele tweet verstuurd zijn via het LinkedIn-account van Sean Murray, dat als eerste gehackt werd. Murray zelf stuurde daarna ter controle een berichtje naar het account van Hello Games om te vragen of het nog steeds gehackt was. Hij kreeg het volgende antwoord:

Wat er ook gebeurd is, het is duidelijk dat het rommelt achter de schermen bij Hello Games. Werd de studio inderdaad gehackt of proberen ze de uitlatingen van een depressieve werknemer via deze weg in de doofpot te stoppen?

Een reactie achterlaten