fbpx

Verrassing! Halo Infinite multiplayer open beta is nu live

Xbox blaast 20 kaarsjes uit en dat zullen we geweten hebben. Om de verjaardag van de console te vieren, heeft Microsoft bekendgemaakt dat de open bèta voor de multiplayer van Halo Infinite nu live is. Op Xbox of pc kan je de bèta nu gratis downloaden. Op de campaign blijft het helaas wachten tot de officiële launch op 8 december.

Waarom Microsoft de beta nu al toegankelijk maakt voor iedereen? Omdat de uitgever de servers wil testen en zich wil voorbereiden op de uiteindelijke launch. Meer spelers betekent uiteraard meer potentiële problemen. En daar wil 343 Industries zo snel mogelijk bij zijn.


Opvallend is dat de launch van de beta ook het startsein van het eerste seizoen betekent. Alle modi en maps zijn speelbaar en gamers kunnen zelfs al een battle pass aanschaffen. Wapens en uitrusting die je vrijspeelt, blijft trouwens ook na de launch in je account. Niets wordt gereset. Het eerste seizoen loopt tot mei 2022, dus neem alvast die voorsprong en begin maar te knallen.

Vanaf mei zal elk nieuw seizoen 3 maanden duren. Het eerste seizoen is in vergelijking dus behoorlijk lang, maar 343 Industries wil er zeker van zijn dat alles naar behoren werkt.

Gedurende het eerste seizoen zullen er ook heel wat events plaatsvinden. Zo krijgt elke speler die nu al inlogt een bundel met goodies om de twintigste verjaardag van Halo te vieren. Het openingsevenement ‘Fracture: Tenrai’ begint vanaf 23 november. Zeker inloggen, want tijdens dat event heb je kans om een samoerai-geïnspireerd Spartan pak te ontgrendelen.

Meer details volgen later, maar check zeker al de bovenstaande trailer om een voorsmaakje te krijgen van de multiplayer.

Een reactie achterlaten