fbpx

Halo Infinite lanceert zonder co-op of Forge mode

Ontwikkelaar 343 Industries heeft meer info gelost over wat we precies van Halo Infinite mogen verwachten. En da’s een stuk minder dan verwacht. Zo geeft de studio aan dat de game niet met alle beloofde features release in de winkelrekken zal verschijnen. Zo zullen Campaign co-op en Forge Mode pas later aan de game worden toegevoegd.

Creative director Joseph Staten legt in een development update video uit dat co-op pas zo’n drie maand na release zal worden toegevoegd. De Forge modus verwacht hij pas een half jaar na release.


Staten drukt zijn spijt uit over het ontbreken van de features bij launch. Reden waarom we de game niet meteen in co-op kunnen spelen: er zijn volgens Staten heel wat systemen nodig om de progressie en gamebalans voor elke speler bij te houden. En dat levert meer werk op dan verwacht.Uiteraard zorgt ook Covid ook voor de nodige vertraging, maar dat verhaal horen we van elke developer die zijn game uitstelt.

De vraag rest natuurlijk wat het Halo Infinite pakket dan wèl zal bevatten bij de launch? De game verschijnt met de campaign (die je in solo kan spelen) en het eerste seizoen van de multiplayer. De multiplayer kan je ook als free-to-play standalone ervaring downloaden.

Halo Infinite stond aanvankelijk gepland als launchgame voor Xbox Series, maar werd een jaar uitgesteld na hevige kritiek op de ondermaatse graphics van de gameplaytrailer. De ontwikkelaar belooft dat Halo Infinite zeker dit najaar verschijnt, maar een specifieke releasedatum is er nog niet.

De game komt vanaf release meteen naar Xbox Game Pass. Hieronder kan je de volledige development update video bekijken.

 

Een reactie achterlaten