fbpx

Halo Infinite is rechtstreeks vervolg op Halo 5: Guardians

Halo Infinite

Tijdens E3 kondige Microsoft met een cinematische trailer Halo Infinite aan. Geen prequel, want de game wordt een directe sequel op Halo 5: Guardians en kan eigenlijk beschouwd worden als Halo 6. Dat maakte Jeff Easterling, lead writer voor Halo bij 343 Industries, bekend.

“Het is eigenlijk gewoon Halo 6. Geen bizarre prequel of iets dergelijks, maar het volgende hoofdstuk in het verhaal van Master Chief.”


En deze keer kaapt Master Chief de volledige hoofdrol weg. Een lesje dat 343 leerde na de backlash van de fans op deeltje 5. Met Infinite wil 343 Industries de franchise in een nieuwe richting duwen:

“We proberen de materie van Halo op een andere manier te benaderen, zodat we nieuwe en coole richtingen uit kunnen.”

Maar waarom dan niet gewoon Halo 6 in plaats van Halo Infinite? Het hoofd van 343 Industries, Bonnie Ross, had in 2014 al laten vallen dat ze van de genummerde delen af wilde.

“We moeten het nummer laten vallen en toch duidelijk maken dat er een nieuw hoofdstuk aankomt. We willen niet dat het Halo 17 is, als Chief 80 jaar is. Wij zijn Final Fantasy niet.”

Nummer of niet, wij kijken niet minder hard uit naar de eerste gameplay van Halo 6… euh, Infinite. De onthullingstrailer zag er al vet cool uit, al was die natuurlijk bedoeld om de nieuwe engine in de kijker te zetten.

Een reactie achterlaten