fbpx

GTA 6 verschijnt allicht tussen april 2024 en maart 2025

GTA 6

Take-Two Interactive, het moederbedrijf van Rockstar Games, verwacht een gigantische omzet in het fiscale jaar 2024 (dat loopt van april 2024 tot maart 2025). De uitgever maakte de prognose bekend tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers, gedeeld door journalist Stephen Totilo. Allicht zit GTA 6 daar voor iets tussen.

In fiscaal jaar 2024 verwacht Take-Two Interactive een totale omzet van maar liefst 8 miljard dollar. Ter vergelijking: voor het huidige fiscale jaar tekende de uitgever slechts 5,5 miljard dollar omzet op. Het bedrijf verwacht dus dat iets in de line-up van het komende fiscale jaar belachelijk veel omzet zal genereren. En eerlijk gezegd is GTA 6 de enige titel die een verschil kan maken van miljarden.


Het is trouwens niet de eerste keer dat Take-Two verwijst naar grote releases in 2024. Zo liet de uitgever al vallen dat-ie verschillende baanbrekende projecten in de pijplijn had. Zo is er uiteraard GTA 6, maar ook de nieuwe BioShock en meer.

Ook mogen we niet vergeten dat vorig jaar een hoop beelden van GTA 6 lekten. Zo zou de titel een overvallersduo introduceren als hoofdpersonages, à la Bonnie & Clyde. Take-Two Interactive liet toen al weten dat het lek de ontwikkeling van GTA 6 niet op negatieve wijze zou beïnvloeden. In dat opzicht lijkt een release window tussen april 2024 en maart 2025 dus – opnieuw – zeer aannemelijk.

Vraag is natuurlijk of GTA 6 potten zal breken met een singleplayer ervaring alleen. Gezien de populariteit en het succes van GTA Online, krijgt het nieuwste deel ongetwijfeld een online luik. Dat van meet af aan volledig en uitgebreid ondersteund wordt.

Een reactie achterlaten