fbpx

Grote baas van Microsoft wil dubbel inzetten op Xbox game divisie

Xbox

De grote baas van Microsoft Satya Nadella heeft bekendgemaakt dat hij dubbel wil inzetten op Xbox, nu de overname van Activision Blizzard rond is. Volgens de ceo zijn videogames immers een belangrijke pijler binnen het bedrijf.

Nadella maakte het nieuws bekend tijdens een interview met MSN. Microsoft beschouwt videogames even belangrijk als Windows-software en developer tools. Nadella gelooft dat Microsoft via games een sterke contributie kan maken tot de consumentenmarkt.


Hij is van mening dat videogames elke generatie populairder worden en nu Activision Blizzard in handen is van Microsoft, heeft het bedrijf een sterke positie om die vraag naar videogames te beantwoorden.

Volgens Nadella spenderen mensen ook veel meer tijd aan games. Al is de ontwikkeling ervan en de manier waarop studio’s hun games naar het publiek brengen radicaal aan het veranderen. Daarom wil Nadella dat Microsoft zijn inspanning als ontwikkelaar en uitgever verdubbelt, omdat het bedrijf nu een van de grootste uitgevers van games is en platformen creëert om die games op te spelen.

Natuurlijk begint alles bij degelijke exclusives. En op dat vlak staat Sony nog steeds aan kop.

Een reactie achterlaten