fbpx

Grote baas Activision treedt af op 29 december

bobby kotick activision.jpg

Bij de overname van Activision Blizzard door Microsoft, maakte Bobby Kotick bekend dat hij zou aftreden als ceo van het bedrijf. De overname is ondertussen rond en nu kennen we ook de datum waarop Kotick zijn post verlaat: 29 december 2023.

Het nieuws werd bekendgemaakt nu Microsoft voorbereidingen treft en veranderingen aanbrengt om Activision Blizzard te integreren. Kotick die sinds 1991 ceo van de uitgever is, krijgt een ontslagpremie van 15 miljoen dollar.


Ook aan de aandelen van Activision Blizzard zal hij nog een flinke duit verdienen. Kotick bezit nu 6.5 miljoen aandelen van het bedrijf, die na de aankoop van Microsoft zo’n 619 miljoen dollar waard zijn.

De opvolger van Kotick is nog niet bekend, maar voorlopig wordt Matt Booty, de game content and studios president bij Microsoft, de tijdelijke leidinggevende van Activision Blizzard. Alle divisies van Activision Blizzard komen onder leiding van Microsoft.

Wat Bobby Kotick na Activision Blizzard zal doen? Dat is onduidelijk. Het is goed mogelijk dat hij de game-industrie volledig achter zich laat.

Een reactie achterlaten