fbpx

Grand Theft Auto V verkocht nooit zo goed als in 2020

GTA Online

Hoewel de game ondertussen al zeven jaar oud is, blijft GTA V het verrassend goed doen. Volgens Rockstar verkocht de game nooit eerder zo goed als tijdens vorig kalenderjaar. Er zijn ondertussen al zo’n 140 miljoen exemplaren van de game verkocht. De game deed het enkel beter in 2013, het jaar waarin GTA V gereleased werd. GTA V verkocht toen zo’n 32 miljoen stuks.

Als gevolg van de stijgende verkoop van de game, doet ook het online luik van GTA V het beter dan ooit. Volgens uitgever Take-Two Interactive was 2020 het beste jaar voor de online game tot nu toe. CEO Strauss Zelnick meldde tijdens een kwartaalbriefing dat GTA Online in 2020 maandelijks meer spelers zag dan in eender welke periode voordien.


Dat het online luik nog steeds een goudmijn is voor de uitgever, hoeft dan ook niet te verbazen. Zo blijven de jaarlijkse inkomsten van GTA Online elk jaar groeien met gemiddeld 28%. Het succes van GTA Online is niet alleen te danken aan de stijgende verkoop van GTA V, ook de non-stop ondersteuning van Rockstar doet veel. Onlangs voegde de studio met The Cayo Perico Heist nog een compleet nieuw gebied en hoofdstuk toe.

Rockstar maakt zich in 2021 op voor het volgende hoofdstuk in de GTA V-saga. De openwereldgame verschijnt dit jaar ook op next-gen consoles, terwijl GTA Online ook standalone wordt uitgebracht. Gezien Rockstar zijn re-releases altijd van nieuwe toeters en bellen voorziet, zijn we benieuwd naar wat we op PS5 en Xbox Series X mogen verwachten.

Een reactie achterlaten