fbpx

‘Google Stadia kent geen geweldige launch’

Sinds 19 november is Google Stadia eindelijk live. De internetgigant achter het langverwachte streamingplatform voor games viert de launch met bovenstaande, knotsgekke trailer. Al blijkt er niet veel te vieren, want volgens de eerste rapporten vallen de verkoopcijfers van de launch hard tegen.

Een eerste beoordeling kwam er via Jason Schreier, die verkoopcijfers doorkreeg van een Google werknemer die rechtstreeks verbonden is aan het project:


Toch matigt Schreier zijn toon in een tweede tweet. Volgens hem ligt de teleurstellende verkoop niet zozeer aan de technologie, maar wel aan het businessmodel dat Google hanteert:

Ondanks de tegenvallende cijfers, is het wel zo dat de Founder’s Edition uitverkocht was. Google had pre-orders van de Premiere Edition nog steeds openstaan, maar blijkbaar had de internetgigant toch wat meer verkochte exemplaren voorzien.

Opvallend is wel dat de punten die Schreier aanhaalt, de rode draad vormen doorheen tal van reviews. Heel wat beoordelingen waren onder de indruk van de technologie, al blijft de randinvulling, zoals originele games en tal van andere features een dikke misser. Anderzijds is het wel zo dat Stadia niet volledig werkt zoals beloofd. Zo draaien niet alle games in 4K of in andere gevallen, aan 60 fps.

Een reactie achterlaten